WAAROM COLOMBIAANSE ITEMS HUN PRIJS WAARD ZIJN

- Medellín, de textielstad van Latijns Amerika -

Door: the monkey club   23 juli 2018, Medellín   MONKEY MODE

Colombia textile textiel fabric mode fashion fabrics kwaliteit quality high

Foto links: de Colombiaanse Juliana in het mooie Cartagena | Foto rechts: het Colombiaanse model Tatiana Arias met haar vriendinnen in Colombiaanse mode.

Wat weet jij over Colombia? Let us guess: wit poeder, Pablo Escobar, de Netflix-serie Narcos (I know, erg verslavend), FARC, guerrilla’s, ... Als je in Colombia bent geweest dan is de kans groot dat dit rijtje volledig is vervangen door wat anders. Iedereen die hier geweest is vindt het land namelijk geweldig! Velen hebben Colombia minstens in hun top 3 staan, zelfs zij die al veel meer van de wereld gezien hebben.

Tijd om je iets nieuws over het land te vertellen, iets wat de modebewuste reiziger misschien al is opgevallen: Colombia is een mode-land!


COLOMBIA IS MODA

Toen wij naar Medellín verhuisden en de stad gingen verkennen zagen we zoveel verschillende, mooie Colombiaanse merken! We konden onze ogen niet geloven en we zijn er nog steeds van onder de indruk. Je ziet de leukste en meest unieke designs en prints, maar ook de stoffen voelen geweldig aan en zitten er veel details in de mooie items! Colombia heeft gigantisch veel goede fashion designers en velen van hebben hun eigen mode merk, dat verklaart een boel ;)
 

Colombiaanse textiel stof fabric textile Colombian Colombia high quality comfort fit swimwear zwemkleding

Foto: close-up van de stof van de  Magica Mami bikini - Colombiaanse textiel van hoge kwaliteit dat aanvoelt als een tweede huid
Van het lokale merk Malai.

 

KWALITEIT

We gingen eens even goed kennismaken met onze nieuwe buurvrouw “vecina Natalia” die al jaren in de Colombiaanse fashion industrie werkt. Wat bleek? Colombia is internationaal gerenommeerd om de textielkwaliteit en swimwear. Wat tof! Van oudsher is het een textielland en ze hebben dus veel ervaring op dit gebied. Met name in Medellín worden al lang de mooiste stoffen van hoge kwaliteit gemaakt. Combineer dit met die grote hoeveelheid getalenteerde Colombiaanse fashion designers en ya! Je hebt een land vol met fashion items en merken met de leukste designs, duurzame kwaliteit en een geweldige pasvorm. En dit zeggen we niet om de verkopen van the monkey club op te schroeven, maar omdat het écht zo is :)
 

piña paisa bikini triangel triangel strik strikje ananas pineapple kwaliteit uniek exclusief Malai Colombia Medellin handgemaakt

Foto: de 'piña paisa' top en bottom van het Colombiaanse merk Malai, handgemaakt in Medellín.
 

HANDGEMAAKT EN EERLIJK

Na ons slechts een aantal maanden verdiept te hebben in de Colombiaanse fashion industrie kunnen we natuurlijk niet voor het hele land spreken, maar Colombiaanse mode items zijn in veel gevallen eerlijk. the monkey club werkt samen met merken en producenten die goed zijn voor hun personeel. Alles wordt handgemaakt, er zijn goede werkomstandigheden en medewerkers woren fatsoenlijk betaald (hoewel het natuurlijk altijd beter kan). Onze makers hanteren werkdagen van ongeveer 8 uur, respecteren het weekend van hun medewerkers en bieden goede omstandigheden op het werk. Dat is even een ander verhaal dan die van de instortende textielfabriek in Bangladesh met honderden doden die een dagloon kregen waar wij misschien twee appels van kunnen kopen bij de AH to Go. Of de verontrustende briefjes die shoppers vinden in kledingstukken van bepaalde grote modeketens.


Conclusie van het verhaal: koop je een Colombiaans fashion item, dan is dat de prijs zeker waard! Het zijn de betere producten, voor als je iets unieks, eerlijks en moois zoekt, met een goede pasvorm en draagcomfort. Van écht design tot de mooiste statement pieces, vaak net even anders en handgemaakt. En welke kwaliteit je kunt verwachten, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn ;) 

 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

~ De 9 onmisbare items voor je reis door Colombia
~ Handige en praktische tips voor je reis naar Colombia
~ Het starten van je eigen business in het buitenland

 

© 2018 - 2023 the monkey club | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel