HET STARTEN VAN JE EIGEN BUSINESS IN HET BUITENLAND

- Lotte's verhaal in Twentelife magazine -

Door: Feya Wouda, redacteur Twentelife   16 september 2018   MONKEY MODE

Foto: Lotte in Guatapé, het meest kleurrijke dorpje van de provincie Antioquia, op 2 uur rijden van Medellín.

Als geboren en getogen "tukker" wonend in het buitenland, benaderde Twentelife magazine mij voor een interview in de rubriek 'tukker abroad'. Voor degenen die niet bekend zijn met de term "tukker": dat zijn mensen uit Twente. In het kleine maar fijne dorpje Albergen in deze mooie regio ben ik geboren en opgegroeid. Dit interview was het allereerste interview ooit voor the monkey club en vond plaats via Skype met Feya, de leuke redacteur van Twentelife. Zij heeft er een ontzettend tof artikel van gemaakt! 
Scroll snel verder want hieronder kun je het volledige artikel lezen met daarin alle ins & outs van ons verhaal: wat deed ik voordat ik naar Colombia ging, hoe ik Willem heb ontmoet en natuurlijk ook over wat we nu doen met the monkey club!

X Lotte

P.s. Ja, ik heb dus ook een flink accent. Hoewel ik het door de jaren heen aardig heb leren verbloemen aangezien ik ging wonen in andere delen van het land, is mijn accentje flink aanwezig zodra ik met familie of vriendinnen uit Twente praat ;)

P.p.s. Groet'n oet Medellín...
 

twentelife magazine tukker abroad artikel interview the monkey club lotte boerrigter willem plaizier colombia verhuisd wonen medellín el poblado

Foto: het volledige artikel zoals gepubliceerd in Twentelife magazine. 

 

Misschien verbinden we Colombia in Nederland nog steeds een beetje met de FARC en Medellín met de beruchte drugsbaron Pablo Escobar, maar dat hebben de Colombianen inmiddels grotendeels achter zich gelaten. Medellín is een bruisende stad, waar je als toerist uitstekend en veilig kunt verblijven. Je kunt er ook prima wonen en dat doet Lotte Boerrigter sinds driekwart jaar en het bevalt geweldig!
 

TukkerAbroad afbeelding Lotte Boerrigter in Guatape Colombia gele muren Wayuu tas tasje

Foto: Lotte in het kleurrijke dorpje Guatapé. 


We gaan skypen, dat is het plan. Want Colombia en met name Medellín liggen nou niet bepaald naast de deur. Maar als ik verbinding heb, zie ik Lotte in een supermarkt staan. Ze belooft zo snel mogelijk op haar scooter te springen en terug te bellen, maar ja... in Colombia nemen ze de tijd en een supermarkt­ bezoekje duurt gewoon wat langer.


BACKPACKEN

“Het is hier helemaal niet eng”, vertelt Lotte als ik haar later spreek. “Ik woon in El Poblado, één van de mooiste en hipste wijken van de stad, waar ook veel toeristen komen. Ik kom oorspronkelijk uit Albergen dus ik ben een Tukker, maar ik woonde al sinds mijn achttiende op kamers. Voor ik naar Colombia vertrok, woonde ik in Amsterdam, waar ik na mijn studie werkte voor Ahold Delhaize Coffee Company. Anderhalf jaar geleden ging ik met een vriendin backpacken in Latijns ­Amerika. We hadden niet een bepaalde voorkeur, het had ook Bolivia of Peru kunnen zijn, maar we zijn uiteindelijk in Panama en Colombia terechtgekomen. Toen die vriendin weer naar Nederland ging, ben ik in mijn eentje doorgereisd. Ergens in een hostel in noord Colombia kwam ik een leuke jongen tegen. Dat was Willem, een Nederlander, die in Colombia voor een Nederlands bedrijf werkte en op dat moment met vakantie was. We hadden meteen een klik, maar ik moest verder. Ik dacht nog: ‘Die zien we nooit weer terug’.”


HAPPY

“Maar dat liep anders, we belden of appten elkaar elke dag vanaf het moment dat ik doorreisde. Daarna ging ik terug naar Nederland, maar na dik twee maanden heb ik hem een weekje opgezocht in Medellín, waar hij woonde, en het was nog leuker. Iets meer dan een jaar geleden hebben we besloten dat ik naar Colombia zou komen. Het was best spannend, maar we zijn heel happy en het is hier hartstikke leuk. Willem heeft een mooi appartement midden in de wijk en we hebben hier veel vrienden. Colombianen zijn heel gastvrij en open. De wat rijkere Colombianen hebben vaak een finca (boerderij) in het buiten­ gebied en ze nodigen je graag uit. Alles en iedereen is er dan, familie, kinderen en vrienden. We gaan ook veel uit in de stad, het is hier supergezellig met overal lichtjes in de bomen en veel jonge mensen. Medellín is de stad van de reggaeton, waar heel Zuid­ Amerika op danst. De restaurantjes en terrasjes in onze wijk zijn leuk, het eten en de cocktails lekker en relatief goedkoop.”

 

Tukker Abroad Lotte Boerrigter in El Poblado Medellín Colombia the monkey club slippers badpak Malai handgemaakt El Social

Foto: Lotte in het 'sola salsa' badpak en handgemaakte slippers van onze schoenmaker Calzate.
Bij het gezellige "El Social" in de mooie, jungle-achtige wijk El Poblado,
vlakbij waar ze woont met Willem.


the monkey club

"Natuurlijk wilde Lotte niet gaan zitten niksen. Ze zette een webshop op, the monkey club. Ze is net begonnen en verkoopt zoals ze het zelf noemt ‘sum­merwear’. Modeartikelen die het warme en uitbundige gevoel van Colombia uitstralen. “Alles wat je draagt als de zon schijnt: zwemkledingschoenen en accessoires. Veel mensen zitten hier in de mode. Medellín is van oudsher een textielstad, die internationaal bekend staat om zijn hoge kwaliteit textiel en zwemkleding. Het zijn kleurrijke spullen, die net even anders en handgemaakt zijn. Het zijn ook eerlijke producten, de men­sen die de producten maken worden fat­soenlijk betaald en de werkomstandighe­den zijn goed. Het zijn de betere merken, spullen die hun prijs zeker waard zijn als je iets unieks, eerlijk en moois zoekt. Ik ben nog maar net online. Het is een leer­proces om de juiste doelgroep te vinden en te bereiken, maar dat is gaaf om te doen. Het concept is dus Colombiaans en ik doe van hieruit de inkoop en beheer de sociale media en de website. Om the monkey club op te zetten ben ik wel naar Nederland gegaan, het is een Nederlands bedrijf. Ik stuur de spullen naar Albergen en ik werk samen met mijn moeder, die de voorraad beheert, distribueert en verzendt. Dat is echt super, als je iets bestelt, ligt het binnen twee dagen op je deurmat en je kunt het ook voor maar €1,99 retourneren, als iets niet past.”


Vind hier meer informatie over de verzending en het retourneren van onze webshop.


BIJZONDERE PRODUCTEN

“Ik wil voor mijn webshop het hele Zuid-­Amerikaanse continent bereizen. Maar ik focus me nu eerst op Colombia. Dat heeft al zoveel te bieden en mijn kracht ligt daar omdat ik er woon. Het leuke is dat het niet uitmaakt waar ik zit, ik kan overal mijn werk doen. Zo kan ik mijn cirkel uitbreiden en bijzon­dere producten vinden. We willen hier zeker nog een paar jaar blijven, dan zien we wel verder. Als we teruggaan naar Nederland kan ik mijn webshop verder uitbouwen, maar voorlopig zitten we hier heel goed. We werken, doen leuke dingen, pakken in onze vrije tijd een terrasje of gaan buiten de stad paardrijden of hiken."

 

Tukker Abroad Lotte Boerrigter in La Guajira Punta Gallinas Riohacha noord Colombia woestijn desert Wayuu warm heet

Foto: Lotte in La Guajira, Punta Gallinas. Het meest noordelijke puntje van het continent, waar de woestijn overloopt in oceaan.


“Medellín ligt in een prachtig dal. Als je aan komt vliegen, zie je hoe de stad tegen de heuvels opkruipt. Het is een bijzondere stad, die met de voorsteden erbij zo’n 4 miljoen inwoners telt. De meeste mensen die hier komen, zijn verrast hoe leuk het hier is, dit is echt een heel gaaf land. Natuurlijk mis ik de Nederlandse gezelligheid af en toe en mijn familie en mijn vriendinnen. Nederland is ook veel georganiseerder. Latijns­ Amerika is chaotischer, maar de mensen zijn hier veel relaxter. Daar kunnen wij nog wat van leren."

 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

~ Waarom Colombiaanse items hun prijs waard zijn
Handige en praktische tips voor je reis naar Colombia
De 9 onmisbare items voor je reis door Colombia
 

 

© 2018 - 2023 the monkey club | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel