DE 9 ONMISBARE ITEMS VOOR JE REIS DOOR COLOMBIA

- dit moet je zeker meenemen -


Reizende monkey: Lotte Boerrigter
7 maart 2019

Foto: monkey op pad in kleurrijk en koloniaal Cartagena (ze draagt het ISABEL x MALAI badpak als top)

Ben jij voorbereidingen aan het treffen voor jouw reis naar Colombia en wil je weten wat je mee moet nemen? Hieronder heb ik voor jou de handigste tips en koffer essentials op een rijtje gezet:


1. LUCHTIGE ZOMERKLEDING

In het caribische noorden, aan de westkust of in de lager gelegen gebieden van het land zul je het gegarandeerd lekker warm krijgen! De temperaturen kunnen hier namelijk flink hoog zijn. Neem daarom wat korte broekjes, topjes, t-shirts, maar ook je leuke, luchtige zomerjurkjes en –rokjes mee. 
TIP: vergeet natuurlijk ook niet je leukste the monkey club zomer items, denk aan je favoriete badpakbikiniespadrilles en slippers.2. KLEDING VOOR DE FRISSE GEBIEDEN

Het kan verrassend fris zijn, vooral in de hoger gelegen gebieden in de bergen. Vergeet dus niet die lekkere trui of dat handige vest om over je outfit aan te schieten, maar ook een lange spijkerbroek is handig. 
TIP: ik zweer bij m’n hardloopbroek. Dit zit lekker voor als je uren in de bus reist, maar je kunt het ook gebruiken bij hikes zoals die door Valle de Cocora in Salento (hier schiet je makkelijk de regenlaarzen overaan die ik je daar sowieso aanraad). Lekker praktisch!


3. EEN REGENJAS

Deze is vooral erg handig tijdens het regenseizoen maar kan in elk seizoen van pas komen, want je weet het maar nooit hier in Colombia. Een buitje is zo om de hoek in plaatsen zoals Medellín, Bogotá en Salento.


4. SPORT- OF WANDELSCHOENEN

Je kunt mooie hikes maken in Colombia, dus zonde als je goede schoenen bent vergeten! 
TIP: neem hiervoor liever niet je nieuwste, witte sneakers mee, want grote kans dat deze niet wit thuis komen!5. GOEDE EN VOLDOENDE DEET

In plaatsen zoals Nuquí en Palomino is goeie DEET écht onmisbaar. Geloof me, de zandvliegjes daar lusten er wel pap van en die resulterende bultjes JEUKEN gigantisch! En dat is geen pretje, kan ik je vertellen. Bijvoorbeeld bij de ANWB kun je een goede DEET 40% spray kopen. 
TIP: deze keer een goede tip van de locals uit Nuquí. Zij zweren bij het tijdelijk slikken van vitamine B1. Dit schijnt je lichaamsgeur te veranderen waardoor de muggen je niet meer zo lekker vinden ;) 6. EEN REIS- OF WERELDSTEKKER

In Colombia zijn er type A of B stopcontacten, net als in de Verenigde Staten. Dat betekent dus dat de Europese stekkers hier niet [assen. Je kunt bijvoorbeeld deze adapter van de ANWB halen, maar ook online zijn er genoeg reisstekkers te vinden!
 
Ook als de temperaturen er niet direct om vragen is het belangrijk je goed te beschermen tegen de zon. De frisse windjes in de bergachtige gebieden zijn ontzettend verraderlijk want de zonkracht is natuurlijk even hoog als in de hete plaatsen aan de kust.

Als ik het inmiddels niet in Nederland geleerd zou hebben, dan zouden de Colombianen me wel even een lesje leren. Colombianen groeien op met de boodschap: PAS OP VOOR DE ZON!! Gebruik zonnebrand en stel je gezicht nooit bloot aan de zon. Met andere woorden: draag altijd een pet of hoed als je de zon in gaat. Het is slecht voor je gezondheid maar ook voor de “schoonheid” van je huid. Het wordt namelijk veel sneller oud en rimpelachtig als je jezelf teveel blootstelt aan de zon. Dus, vergeet de volgende zon-essentials ook niet mee te nemen in je koffer:


7. VOLDOENDE ZONNEBRANDCRÈME VAN GOEDE KWALITEIT

En zorg dat je vaak genoeg smeert!
TIP: op de blog van dermatoloog Dr. Jetske Ultee deelt zij waar je op moet letten bij het kopen van een goede zonnebrandcrème. Dr. Jetske Ultee deelt hier eerlijk wat er volgens de wetenschap bekend is, dus voor mijn gevoel zijn dit geen verkooppraatjes :)8. EEN GOEDE ZONNEBRIL

– om je dierbare kijkertjes ook even te beschermen.


9. HOEDEN OF PETTEN

Zoals iedere Colombiaanse chica hier van jongs af aan al leert van haar mami: BESCHERM JE GEZICHT!! Dit om je huid zo lang mogelijk mooi en jong te houden, want zonlicht is écht een aanslag op je tere huidje :)
 

Veel succes met het inpakken van je koffer of backpack! We weten zeker dat je met al deze items een súper leuke tijd gaat hebben in Colombia! Ben je op zoek naar praktische tips voordat je naar Colombia gaat? Lees dan dit monkey reist artikel.

 

© 2018 - 2023 the monkey club | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel